ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΑΛΑΤΑ NOODLES (ΝΟΥΝΤΛΣ) ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ & ΦΙΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 09/11/2010

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Κώστα Τσίγκα

Ασιατική σαλάτα με νούντλς γεμάτη αρώματα και πολύ χορταστική


Ημερομηνία Προβολής: 9/11/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video


ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. noodles από αλεύρι
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. ασιατικό σησαμέλαιο (καβουρντισμένο)
  • ¼ φλ. σόγια σος
  • ¼ φλ. ξίδι λευκό ή ξίδι από ρύζι
  • ½ φλ. φιστικοβούτυρο τραγανό Calve
  • 1 πρέζα μπούκοβο ή καυτερό κόκκινο πιπέρι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κ.σ. σουσάμι 
  • 2 κ.σ. φρέσκο κόλιαντρο ή μαϊντανό
  • 2 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 μανιτάρι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κ.σ. μιρίν* ή 2 κ.σ. ξίδι & ½ κ.σ. μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα noodles σε μπόλικο νερό για περίπου 2 λεπτά. Σουρώνουμε και τα περνάμε με κρύο νερό για να σταματήσει ο βρασμός. Τα τοποθετούμε σε μπολ και τα ραντίζουμε με ελάχιστο σησαμέλαιο.

Ρίχνουμε το σουσάμι σε ένα μικρό ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει ελαφρά -για 6 περίπου λεπτά.

 

Καθαρίζουμε το φρέσκο τζίντζερ από τη φλούδα του και το ψιλοκόβουμε ή το τρίβουμε στον τρίφτη. Σε πολύ λίγο σησαμέλαιο σοτάρουμε ελαφρά το τζίντζερ. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στο μπολ με τα noodles προσθέτοντας το υπόλοιπο σησαμέλαιο, φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο, καυτερό πιπέρι, το σουσάμι, το μέλι, το μίριν, τη σόγια, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το φρέσκο κρεμμύδι, την κόκκινη πιπεριά, το μανιτάρι, το φιστικοβούτυρο και το λευκό ξίδι. Το φρέσκο κρεμμύδι και την πιπεριά μπορούμε να τα κόψουμε και σε μακριές λωρίδες για να δώσουν άλλη εικόνα στην σαλάτα μας. Ανακατεύουμε καλά με κουτάλα ή με τα χέρια μας για να μοιραστούν τα υλικά σε όλη τη σαλάτα και σερβίρουμε.

*το μίριν είναι ιαπωνικό καρύκευμα, ένα είδος κρασιού από ρύζι,που χρησιμοποιείται ευρέως στην ιαπωνική κουζίνα.Το βρίσκουμε σε καταστήματα με ασιατικά τρόφιμα ή σε μεγάλα σούπερ μάρκετ.