ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 17/05/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από τη chef Άντζελα Γεωργαρά
Ημερομηνία Προβολής: 17/5/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
- 4 αραβικές πίτες μικρές
- 4 αβοκάντο
- 4 ντομάτες
- 100 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 κρεμμύδια
- 1/3 ματσ. φρέσκο κόλιανδρο
- 1 καρότο
- Χυμός από 2 λεμόνια
- Χυμός από 2 γκρέιπφρουτ
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
- 3 κ.γ. ζάχαρη
- 2 κ.γ. όιστερ σος (oyster sauce)
- 5 κ.σ. σόγια σος
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεφλουδίζουμε προσεκτικά τα αβοκάντο. Το κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τον καρπό του. (Κρατάμε τον καρπό στην άκρη για να τον βάλουμε στη σαλάτα ώστε να μη μαυρίσει το αβοκάντο).
Κόβουμε το αβοκάντο σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Κόβουμε τις ντομάτες πρώτα σε χοντρές φέτες και μετά σε κυβάκια και τα προσθέτουμε στο μπολ.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κυβάκια και το φρέσκο κρεμμυδάκι σε λεπτές φετούλες.
Τα βάζουμε όλα στο μπολ και τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και γκρέιπφρουτ, τη σόγια σος, την όυστερ σος, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το κουκούτσι του αβοκάντο για να μη μαυρίσει, και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε μπόλικο ψιλοκομμένο κόλιανδρο και ανακατεύουμε.
Κόβουμε τις αραβικές πιτούλες στη μέση οριζόντια.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και αφού κάψει τηγανίζουμε τις αραβικές πιτούλες μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να ροδίσουν στις άκρες.
Σε πιάτο βάζουμε στο κέντρο του 1-2 κουταλιές από τη βινεγκρέτ στο μπολ με τη σαλάτα και από πάνω βάζουμε ένα τηγανισμένο πιτάκι. Από πάνω στήνουμε 2-3 κουταλιές από τη σαλάτα και επαναλαμβάνουμε με άλλες δύο στρώσεις πίτας και σαλάτας σχηματίζοντας ένα πυργάκι.
Διακοσμούμε με ένα ντοματίνι και μερικά φύλλα κόλιανδρο, πασπαλίζουμε το πιάτο με τριμμένο καρότο και σερβίρουμε.