ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΨΗΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ & ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 11/04/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Bιομηχανικό Chef Γιώργο Γαβριά

Ημέρα προβολής 11/04/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ρολό κοτόπουλο Ifantis
  • 6 ντομάτες
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 3 κλων. δενδρολίβανο
  • 3 κλων. θυμάρι
  • 100 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • ½ κιλό πατάτες (κατά προτίμηση ποικιλίας Σπούντα)
  • ¼ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • ¼ κ.γ. σκόρδο αποξηραμένο
  • 1 ζωμό μυρωδικών Knorr Σπιτικός
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • Αλάτι- πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το ρολό κοτόπουλο σε ένα ταψί και το μαρινάρουμε με ελαιόλαδο.

Κόβουμε σε φέτες τις ντομάτες και τις βάζουμε στο ταψί με το κοτόπουλο. Προσθέτουμε πάνω από τις ντομάτες σκόρδο, δενδρολίβανο, θυμάρι και αλάτι.
Αραιώνουμε το ζωμό μυρωδικών σε ζεστό νερό και περιχύνουμε πάνω από το κοτόπουλο.
Ρίχνουμε ελαιόλαδο στις ντομάτες.

Ψήνουμε το κοτόπουλο στο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 40 λεπτά. Γυρίζουμε το ρολό για να πάρει χρώμα και από την άλλη πλευρά και το αφήνουμε να ψηθεί για άλλα 20-25 λεπτά.
Μαρινάρουμε τις πατάτες με αλάτι, πάπρικα, σκόρδο αποξηραμένο, ελαιόλαδο και τις τηγανίζουμε.
Όταν το ρολό είναι έτοιμο, βγάζουμε τα μυρωδικά και χτυπάμε τις ντομάτες στο μούλτι με ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού.
Αφαιρούμε το δίχτυ από το κοτόπουλο και το κόβουμε σε φέτες.
Σερβίρουμε με τις ψητές ντομάτες, τις πατάτες και τη σάλτσα.
Γαρνίρουμε με δενδρολίβανο και θυμάρι.