ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΨΗΤΑ ΚΑΡΟΤΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 16/12/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό

Ημέρα προβολής 16/12/13. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα

Για το ρολό κοτόπουλο:

  • 1 ρολό κοτόπουλο Ifantis
  • 150 γρ. κρασί λευκό
  • 1 κύβο κότας Knorr
  • 10 κλων. σέλινο
  • 4 κλων. θυμάρι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Hellmann’s Mild
  • 2 κλων. δεντρολίβανο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 50 γρ. ελαιόλαδο Άλτις

Για τα καρότα:

  • 16 μικρά καρότα
  • ½ κ. σ. καστανή ζάχαρη
  • 6 φέτες μπέικον
  • 50 γρ. ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1κ.σ. θυμάρι
  • 1 κύβο κότας Knorr

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κοτόπουλο:
Σε ένα ταψί τοποθετούμε το ρολό κοτόπουλο. Διαλύουμε ένα κύβο κότας με κρασί.
Προσθέτουμε μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι, θυμάρι, δεντρολίβανο, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Αλείφουμε το κοτόπουλο με το μείγμα του κύβου από όλες τις πλευρές.

Για τα καρότα:
Πλένουμε καλά τα καρότα και κόβουμε τις δύο άκρες τους.
Βάζουμε τα καρότα σε βραστό αλατισμένο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και στη συνέχεια τα σουρώνουμε.
Ψιλοκόβουμε το θυμάρι, κόβουμε τα βρασμένα καρότα στη μέση και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε ζάχαρη, ψιλοκομμένο μπέικον, τον κύβο κότας, ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι και με τα χέρια ανακατεύουμε.

Συναρμολόγηση:
Στρώνουμε σε ένα ταψί τα κλωνάρια από το σέλινο και το θυμάρι.
Τοποθετούμε από πάνω το ρολό κοτόπουλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 1-1 ½  ώρα περίπου, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο εσωτερικά και να πάρει χρώμα εξωτερικά.
Μισή ώρα πριν τελειώσει το ψήσιμο, προσθέτουμε τα καρότα γύρω-γύρω από το κοτόπουλο, έτσι ώστε να ψηθούν και να πάρουν χρώμα.
Αφαιρούμε το δίχτυ από το ρολό κοτόπουλο, αφού το έχουμε αφήσει για 10 λεπτά να κρυώσει. Σερβίρουμε το ρολό με μουστάρδα. Γαρνίρουμε με θυμάρι, λίγο αγουρέλαιο και πιπέρι.