ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 08/05/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό τον chef Ανδρέα Λαγό
Ημερομηνία Προβολής: 8/5/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 300 γρ. φέτα τριμμένη
- 80 γρ. γιαούρτι
- 1 αβγό
- 12 αποξηραμένα βερίκοκα
- 40 γρ. καρύδια
- 2 κλων. δυόσμο
- 3 κ.σ. μαργαρίνη με βούτυρο Flora Soft
- Πιπέρι
- 30 φύλλα κρούστας σε τετράγωνα των 15 εκ.
- 100 γρ. σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ την τριμμένη φέτα, τα αποξηραμένα βερίκοκα ψιλοκομμένα, το χοντροαλεσμένο καρύδι, το γιαούρτι, το αβγό, το δυόσμο πολύ ψιλοκομμένο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Σε κατσαρολάκι λιώνουμε λίγη μαργαρίνη με βούτυρο και αλείφουμε ένα ταψί.
Παίρνουμε ένα τετράγωνο φύλλο κρούστας βάζουμε στο κέντρο του 1-2 κουταλιές από το μείγμα και τυλίγουμε σε μπουρεκάκι-ρολάκι, κλείνοντας τις άκρες ραντίζοντας λίγο νερό για να κολλήσουν.
Τοποθετούμε τα ρολάκια στο ταψί, αλείφουμε με λίγη λιωμένη μαργαρίνη με βούτυρο, πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800C για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρουμε τα ρολάκια δύο-δύο σε χάρτινα χωνάκια μαζί με κλωναράκια φρέσκου δυόσμου.
Tip
Μπορούμε να φτιάξουμε μεγάλη ποσότητα και να τα φυλάξουμε στην κατάψυξη.
Επίσης εάν θέλουμε αντί να τα ψήσουμε μπορούμε να τα τηγανίσουμε και στη συνέχεια να τα βάλουμε σε χαρτί για να απορροφήσει το λάδι.
Το καλοκαίρι συνδυάζονται εξαιρετικά με καρπούζι!