ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/06/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από τη Μαρία Άγουρου
Ημερομηνία προβολής 04/06/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
(για 4 άτομα)
- 1 κ. χοιρινά μπριζολάκια χωρίς κόκκαλο
- 8 λωρίδες καπνιστό μπέικον Ifantis
- 1 πράσινη πιπεριά
- 2 ντομάτες
- 300 γρ. κεφαλογραβιέρα
- 3 κ.σ. μουστάρδα Hellmann’s Mild
- 2 σκελ. σκόρδο
- 1 κ.σ. κόλιανδρο
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 1 δαφνόφυλλο
- 4 μοσχόκαρφια
- 1 λεμόνι
- 330 ml μπύρα
- 2 ποτ. νερό
- Ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι – πιπέρι
ΕΚTΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα μπριζολάκια να ανοίξουν. Βάζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα δυο μπριζολάκια, το ένα δίπλα στο άλλο. Βάζουμε 1 λωρίδα μπέικον στη πάνω πλευρά. Κόβουμε τη πιπεριά σε λωρίδες, τις ντομάτες σε φέτες, τη κεφαλογραβιέρα σε μπαστουνάκια και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Τοποθετούμε πάνω στα μπριζολάκια πιπεριά, ντομάτα, σκόρδο και μπαστουνάκια κεφαλογραβιέρας. Βάζουμε σε ένα μπολ τη μουστάρδα, τον κόλιανδρο σπασμένο, 1 κ.σ. λάδι και ανακατεύουμε. Αλείφουμε με τη μουστάρδα τα μπριζολάκια και αλατοπιπερώνουμε. Τυλίγουμε σε ρολό και ή τα βάζουμε σε διχτάκι ή τα στερεώνουμε στις άκρες με οδοντογλυφίδες. Επαναλαμβάνουμε για όλα τα μπριζολάκια. Σοτάρουμε με λίγο λάδι, ίσα – ίσα να ροδίσει και σβήνουμε με τη μπύρα. Ρίχνουμε τα μοσχοκάρφια, τη δάφνη και νερό. Αφήνουμε να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά. Στο τέλος ρίχνουμε χυμό λεμονιού και ρίγανη, αφήνουμε 2 λεπτά ακόμα στη φωτιά. Αφήνουμε το ρολό μας να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια το κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε!