ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΡΙΖΟΤΟ ΜΙΛΑΝΕΖΕ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 14/05/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Γιάννη Καβούκη

Ημερομηνία προβολής 14/05/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής


ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. ρύζι αρμπόριο
  • 1 κολοκύθι
  • 1 κρεμμύδι μικρό
  • 2 γρ. κρόκο Κοζάνης
  • 1 lt ζωμό κότας
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. παρμεζάνα
  • 30 γρ. μασκαρπόνε
  • 1 ποτ. λευκό κρασί
  • 1 κ.γ. χυμό από λεμόνι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη το κολοκύθι. Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε το κρεμμύδι με ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε το ρύζι στο τηγάνι και σοτάρουμε μέχρι να αρχίσει να γυαλίζει. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρόκο Κοζάνης και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί και προσθέτουμε αλάτι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σταδιακά προσθέτουμε με μια κουτάλα ζωμό κότας, τόσο όσο να καλύπτεται το ρύζι και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά περίπου. Λίγο πριν το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε το κολοκύθι, το μασκαρπόνε και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, τη παρμεζάνα, λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί 2 λεπτά πριν σερβίρουμε .