ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 26/04/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλο
Ημερομηνία Προβολής: 26/4/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 1 ρέγγα καπνιστή
- 2 λεμόνια
- 1 κρεμμύδι
- 2 πατάτες βραστές
- Ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πιάνουμε προσεκτικά τη ρέγγα από το κεφάλι και την ουρά και την ψήνουμε πάνω από φλόγα σε γκαζάκι ή σε μάτι κουζίνας υγραερίου. Ψήνουμε για 1-2 λεπτά φροντίζοντας η φλόγα να περάσει σε όλο το μήκος της ρέγγας.
Αφού την ψήσουμε αφαιρούμε το κεφάλι και τα εντόσθια, ξεφλουδίζουμε την πέτσα και την ανοίγουμε στη μέση. Αφαιρούμε τη ραχοκοκαλιά και τα κοκκαλάκια που έχει, χρησιμοποιώντας ένα τσιμπιδάκι αν μας βοηθάει.
Βάζουμε τα φιλέτα της μιας ρέγγας σε μπλέντερ προσθέτοντας και τα αβγά τους αν τα πετύχουμε. Ξεφλουδίζουμε τις βρασμένες πατάτες, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις προσθέτουμε στο μπλέντερ μαζί με 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο και το χυμό από μισό περίπου λεμόνι και αλέθουμε. (Αν δυσκολεύεται το μπλέντερ να αλέσει το μείγμα μπορούμε να προσθέτουμε 2-3 κουταλιές νερό).
Αδειάζουμε το μείγμα πατάτας, ρέγγας σε πιάτο και πασπαλίζουμε με το κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο.
Στρώνουμε όμορφα στο πιάτο τη σαλάτα μας, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και λίγες σταγόνες λεμόνι και σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε ιδανικά με τσίπουρο αρωματισμένο με γλυκάνισο.