ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΡΕΥΣΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 15/12/2010

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

Ημερομηνία Προβολής: 15/12/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • ½ φλ. νερό
  • ½ φλ. κονιάκ
  • 1½ φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. ηλιέλαιο
  • 2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 350 γρ. κουβερτούρα
  • 4 κ.σ. κακάο
  • ½ κ.γ. σόδα
  • 4 βανίλιες
  • 6  αβγά
  • Μαργαρίνη για τη φόρμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλείφουμε με μαργαρίνη μια αντικολλητική φόρμα για κέικ και πασπαλίζουμε με ζάχαρη αντί για αλεύρι όλες τις πλευρές της φόρμας.

Σε κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό, το κονιάκ και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα ανακατεύοντας για να λιώσει. Όταν η κουβερτούρα λιώσει κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά το κακάο, τις βανίλιες, την σόδα και το ηλιέλαιο. Ρίχνουμε και το αλεύρι κουταλιά κουταλιά και τα αβγά ένα-ένα. Βοηθάει να ανακατεύουμε συνεχώς με τον αβγοδάρτη (φουέ ή σύρμα) μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Χύνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20-25 λεπτά.

Όταν το κέικ ψηθεί το αφήνουμε να ηρεμήσει για ένα τέταρτο και στην συνέχεια το σερβίρουμε, σκέτο ή με παγωτό και μια σάλτσα από κόκκινα φρούτα.