ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 29/12/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
280 ΓΡ. ΓΛΥΚΟΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΕΡΑΣΙ ALMITO
100 ΓΡ. ΑΝΘΟΤΥΡΟ
50 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
50 ΓΡ. ΦΕΤΑ
150 ΓΡ. ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ
80 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ TAΠIOKA
50 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
2 ΑΒΓΑ
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
¼ Κ.Γ. ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
ΗΛΙΕΛΑΙΟ (ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ)
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ:
2 Κ.Σ. BIOΛΟΓΙΚΟ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΞIΔΙ ΜΕ ΜΕΛΙ KALAMATA PAPDIMITRIOU
1 Κ.Σ. ΖΑΧΑΡΗ
1 Κ.Σ. ΚΕΤΣΑΠ
1/3 ΜΑΤΣ. ΦΡΕΣΚΟ ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ
3 PASSION FRUIT
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη σάλτσα:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βιολογικό βαλσαμικό ξίδι με μέλι με τη ζάχαρη και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να γίνει σιρόπι.
Το αφήνουμε να κρυώσει και μετά προσθέτουμε την κέτσαπ, τον φρέσκο κόλιανδρο, το εσωτερικό από τα passion fruit και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει σάλτσα.
Για τα ψωμάκια bunuelos:
Βάζουμε σε ένα μπολ το ανθότυρο, τη φέτα, το φρέσκο τυρί κρέμα, το κορν φλάουρ, το αλεύρι ταπιόκα, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αβγά, το βούτυρο, το μπέικιν πάουντερ και πλάθουμε τη ζύμη. Έπειτα χωρίζουμε τη ζύμη σε μεσαίου μεγέθους μπαλάκια. Βάζουμε στο εσωτερικό την γλυκοπικάντικη πιπεριά κεράσι και κλείνουμε τη ζύμη. Στη συνέχεια τα τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο, σε χαμηλή φωτιά, για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε τα γεμιστά ψωμάκια bunuelos και περιχύνουμε με τη σάλτσα.