ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 18/03/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Γιώργο Κόκκινο
Ημέρα προβολής 18/03/15. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
- 4 φιλέτα σολομού (180-200 γρ./ τεμάχιο)
- 200 ml κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι-λεμόνι Kalamata Papadimitriou
- 1 κ.γ. μέλι
- 1 κ.σ. βούτυρο Lurpak
- Bραστά λαχανικά στον ατμό (για συνοδευτικό)
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα φιλέτα σολομού και τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα βαλσαμικού με το μέλι, μέχρι να πάρει μόνο μία βράση.
Τοποθετούμε τα φιλετα σολομού σε ένα ταψί αλειμμένο με βούτυρο.
Τα αλείφουμε με την κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι-λεμόνι με το μέλι από τη μία πλευρά με ένα πινέλο, και από την πλευρά της πέτσας αλείφουμε με ελαιόλαδο, για να κάνει κρούστα. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 7 λεπτα.
Αφού ψηθούν, αλείφουμε ξανά τα φιλέτα σολομού με την κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι-λεμόνι με το μέλι από τη μία πλευρά και από την πλευρά της πέτσας αλείφουμε με ελαιόλαδο.
Συνοδεύουμε το σολομό με ανάμεικτα βραστά λαχανικά στον ατμό και περιχύνουμε με την κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι-λεμόνι.