ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 17/12/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Ανδρέα Γάβρη
Ημερομηνία προβολής 17/12/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 400 γρ. ψητό χοιρινό με μυρωδικά Ifantis
- 2 σάλτσες για ψητό Knorr Σπιτικός
- 7- 8 ξερά βερίκοκα
- 1 ½ φλ. χυμό πορτοκαλιού
- Φέτες πορτοκαλιού
- 1 σκελ. σκόρδο
- 10 φύλλα λάχανου
- Ελαιόλαδο Άλτις
Για τις πατάτες:
- 10 πατάτες baby
- Μαργαρίνη με βούτυρο Flora Soft
- Δεντρολίβανο
- Αλάτι χοντρό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα βερίκοκα στον χυμό πορτοκαλιού να μουλιάσουν για τουλάχιστον μισή ώρα.
Κόβουμε το ψητό χοιρινό με μυρωδικά σε φέτες πάχους 2 εκ. Βάζουμε 2 κ.σ. λάδι σε ένα τηγάνι και σε δυνατή φωτιά τηγανίζουμε τις φέτες χοιρινού και από τις δύο πλευρές για να πάρουν χρώμα. Σε ½ lt νερό ζεστό διαλύουμε 2 σάλτσες για ψητό. Μόλις πάρει χρώμα το χοιρινό, αφαιρούμε το λάδι, προσθέτουμε 2 φλ. από την σάλτσα για ψητό και τα βερίκοκα, που τα έχουμε μουσκέψει σε χυμό πορτοκαλιού. Αφαιρούμε το κρέας και τα βερίκοκα και βάζουμε στη σάλτσα 2 φέτες πορτοκάλι να πάρουν μια βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βράζουμε τις πατάτες για 5 λεπτά, από την στιγμή του βρασμού. Τις κόβουμε στη μέση. Σε ένα τηγάνι, βάζουμε μαργαρίνη με βούτυρο και σοτάρουμε τις πατάτες. Στο τέλος του σοταρίσματος προσθέτουμε δεντρολίβανο και αλάτι χοντρό. Αφαιρούμε τις πατάτες, ρίχνουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα φύλλα λάχανου σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν σε σημεία.
Σερβίρουμε το χοιρινό συνοδεύοντας με τις πατάτες και το λάχανο και διακοσμούμε με τις φέτες πορτοκάλι. Το χυμό πορτοκαλιού που χρησιμοποιήσαμε για τα βερίκοκα τον ρίχνουμε στη σάλτσα για να την αραιώσουμε και περιχύνουμε το φαγητό μας.
Βράζουμε τις πατάτες για 5 λεπτά, από την στιγμή του βρασμού. Τις κόβουμε στη μέση. Σε ένα τηγάνι, βάζουμε μαργαρίνη με βούτυρο και σοτάρουμε τις πατάτες. Στο τέλος του σοταρίσματος προσθέτουμε δεντρολίβανο και αλάτι χοντρό. Αφαιρούμε τις πατάτες, ρίχνουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα φύλλα λάχανου σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν σε σημεία.
Σερβίρουμε το χοιρινό συνοδεύοντας με τις πατάτες και το λάχανο και διακοσμούμε με τις φέτες πορτοκάλι. Το χυμό πορτοκαλιού που χρησιμοποιήσαμε για τα βερίκοκα τον ρίχνουμε στη σάλτσα για να την αραιώσουμε και περιχύνουμε το φαγητό μας.