ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΨΑΡΙΑ ΤΖΙΛΑΔΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 13/04/2011

Βαθμός δυσκολίας:


Από τον Chef Ανδρέα Λαγό

Ημερομηνία Προβολής: 13/4/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

 

  • 1 κ. γόπες
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. λιαστό πελτέ ντομάτας
  • ή
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ Pummaro με 1 κ.σ. ξύδι και ½ κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξερή ρίγανη
  • ½ ματσ. μαιντανό
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 2 φλ. ζεστό νερό
  • Αλάτι & πιπέρι

 

 

 


 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια και τα ψήνουμε σε σχάρα που είναι πολύ καυτή, για να μην μας κολλήσουν. Εναλλακτικά τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου.

 

Όσο ψήνουμε τα ψάρια,  ετοιμάζουμε στα γρήγορα την σάλτσα τους. Μέσα σε ένα πυρέξ προσθέτουμε μια κουταλιά λιαστό πελτέ. (Αν δεν έχουμε λιαστό πελτέ ανακατεύουμε μια κ.σ. πελτέ με μια κ.σ. ξύδι και ½ κ.σ. αλάτι.) Βάζουμε επίσης ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ξύσμα από ένα λεμόνι και ένα σκόρδο ψιλοκομμένο. Συνεχίζουμε ρίχνοντας ξερή ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε στο πυρέξ ζεστό  νερό και ανακατεύουμε, φτιάχνοντας ουσιαστικά μια μαρινάδα. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαιντανό.

 

Όταν ψηθούν τα ψάρια τα ρίχνουμε ζεστά όπως είναι μέσα στην μαρινάδα. Τα αφήνουμε εκεί μέσα, τουλάχιστον για μισή ώρα, να ποτίσουν και να ρουφήξουν πολύ σάλτσα. Το φαγητό αυτό τρώγεται κρύο. Διατηρείται σε κλειστό ταπεράκι, στο ψυγείο, μέχρι 2 μέρες. Σερβίρεται με φρυγανισμένο ψωμάκι ή βραστές πατάτες.