ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΨΗΤΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙ & ΜΑΝΓΚΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 11/03/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Chef Ιωάννα Θεοδωρακάκη
ΥΛΙΚΑ
  • 1 γαλλική σαλάτα
  • 1 iceberg
  • 1 αγγούρι
  • 3 σπαράγγια
  • 1 μάνγκο
  • 2-3 καλαμάρια
  • 5 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι-λεμόνι Kalamata Papadimitriou
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 1 κ.σ. αβγά σολομού (μπρικ)
  • Aλάτι-πιπέρι

EKTEΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και τα μαγειρεύουμε στον ατμομάγειρα, για 2 λεπτά.
Χαράζουμε τα καλαμάρια, τα αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Στη συνέχεια τα ψήνουμε στο σχαροτήγανο, για 2 λεπτά.
Κόβουμε και βάζουμε σε ένα μπολ τη γαλλική σαλάτα και το iceberg. Προσθέτουμε το αγγούρι κομμένο σε ταλιατέλες και το μάνγκο κομμένο σε κυβάκια. Βάζουμε από πάνω τα καλαμάρια, τα σπαράγγια και αλατίζουμε. Περιχύνουμε με την κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι λεμόνι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τη σαλάτα με αβγά σολομού.