ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 17/05/2016
Βαθμός δυσκολίας:
YΛΙΚΑ
1 ΣΑΛΑΤΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΜΙΚΤΗ
¼ ΑΝΑΝΑ
½ ΠΕΠΟΝΙ
3-4 ΦΡΑΟΥΛΕΣ
1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
1 ΒΑΝΙΛΙΑ
5 ΓΡ. ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ
2-3 ΚΛΩΝ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ
2-3 ΦΥΛΛΑ ΔΥΟΣΜΟΥ
ΠΙΠΕΡI
ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ:
1 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΑΠΑΛΗ
1 Κ.Σ. ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΞIΔΙ
25 ΓΡ. ΜΕΛI
4 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ 2 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΜΙΚΡΑ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡI
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φιλετάρουμε το πορτοκάλι και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Κόβουμε σε φέτες και προσθέτουμε τη βανίλια, τις φράουλες, τον ανανά και το πεπόνι.
Καβουρδίζουμε σε ένα μικρό τηγάνι το κουκουνάρι και ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το μέλι.
Για τη βινεγκρέτ:
Βάζουμε σε ένα μπολ τη μουστάρδα, το βαλσαμικό ξίδι, το ζεστό μέλι, το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε την πράσινη σαλάτα, προσθέτουμε τον δυόσμο, τον μαϊντανό, από πάνω βάζουμε τα φρούτα και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και με καβουρδισμένο κουκουνάρι.