ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 06/06/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από τη Νικόλ Κοτοβός
Ημερομηνία Προβολής: 6/6/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 4 φλ. γάλα
- 4 φακ. κρέμα σοκολάτα στιγμής σε σκόνη
- 4 φλ. κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ. απόσταγμα βανίλιας
- ¼ φλ. ζάχαρη
- 6 μπισκότα σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τη σκόνη κρέμας σοκολάτας στιγμής, προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε με μίξερ μέχρι να διαλυθεί η σκόνη και ενωθούν τα υλικά.
Βάζουμε την κρέμα σοκολάτα στο ψυγείο.
Σε άλλο μπολ (η κάδο μίξερ) βάζουμε την κρέμα γάλακτος παγωμένη από το ψυγείο, προσθέτουμε τη βανίλια, τη ζάχαρη και χτυπάμε σε σφιχτή σαντιγύ.
Σε μεγάλο γυάλινο μπολ ετοιμάζουμε το γλυκό στρώνοντας στον πάτο μια στρώση από μπισκότα σπασμένα στο χέρι (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κέικ σοκολάτα ή πορτοκάλι αντί για μπισκότα).
Από πάνω βάζουμε μια στρώση κρέμας σοκολάτας στρώνοντας την επιφάνεια, από πάνω σαντιγύ και επαναλαμβάνουμε με μπισκότο, σοκολάτα, σαντιγύ και αν χρειαστεί άλλη μία στρώση ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι το μπολ.
Πάνω από την τελευταία στρώση σαντιγύ βάζουμε ένα ολόκληρο μπισκότο για διακόσμηση και σερβίρουμε σε μπάλες παγωτού.