ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 25/05/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Chef Νόη Ιωαννίδου
Hμέρα προβολής 25/05/15. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για 8-10 άτομα
- 160 γρ. Ferrano Γαλοπούλα ψητή Ifantis
- 150 γρ. σαλάμι αέρος με παρμεζάνα Ifantis
- 80 γρ. Ferrano Προσούτο Ifantis
- 125 γρ. Arla τυρί Havarti
- 270 γρ. τυρί Arla Αυθεντικό Regato
- 100 γρ. μπλε τυρί Δανίας Castello Danablu
- 10 ντοματίνια
- 1 ματσ. ρόκα
- 1 αγγούρι
- 2 κλων. σέλερι (φαρδιά)
- 100 γρ. καρύδια
- 1 μπαγκέτα πολύσπορη & λευκή
- 8-10 αγγουράκια τουρσί
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 3 κ.σ. βούτυρο Lurpak Soft
- 200 γρ. κριτσίνια
- 1 κλων. θυμάρι
Για τη μαρμελάδα σύκο:
- ½ κιλό σύκα αποξηραμένα
- ½ φλ. χυμό πορτοκάλι
- 100 ml λευκό κρασί
- 1 σφην. κρέμα βαλσαμικού με σύκο Κalamata Papadimitriou
- 3-4 κλωνάρια θυμάρι
- Αλάτι-πιπέρι
Για τη σάλτσα πάπρικας:
- 5 ψητές πιπεριές Φλωρίνης
- 50 γρ. ντοματοπελτέ
- 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 2 κ.σ μουστάρδα
- 60 γρ. φέτα
- 80 ml ελαιόλαδο
- ¼ κ.γ. ρίγανη ξερή
Για τη σάλτσα μουστάρδας:
- 100 γρ. βούτυρο
- 50 γρ. μουστάρδα
- 2 κλων. θυμάρι
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε πρώτα τα συνοδευτικά.
Για τη μαρμελάδα σύκο:
Κόβουμε σε κομμάτια τα αποξηραμένα σύκα, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα, μαζί με τον χυμό πορτοκάλι και το λευκό κρασί. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα σιγοβράζουμε, για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να γίνουν μαρμελάδα.
Αφού βράσουν, ρίχνουμε αλάτι πιπέρι, το θυμάρι, την κρέμα βαλσαμικού με σύκο και ανακατεύουμε.
Για τη σάλτσα πάπρικας:
Χτυπάμε στο μούλτι τις ψητές πιπεριές Φλωρίνης, τον ντοματοπελτέ, το ελαιόλαδο, την καπνιστή πάπρικα, τη ρίγανη, τη μουστάρδα και χτυπάμε. Προσθέτουμε τη φέτα, αλάτι, πιπέρι και ξαναχτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σερβίρουμε τη σάλτσα σε ένα ποτηράκι.
Για την σάλτσα μουστάρδας:
Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο. Προσθέτουμε το θυμάρι, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Σερβίρουμε τη σάλτσα σε ένα μπολ και γαρνίρουμε με θυμάρι.
Για το πλατό αλλαντικών:
Φτιάχνουμε συνδυασμούς με τα αλλαντικά και τα τυριά και χρησιμοποιούμε τις σάλτσες πάνω σε ψωμί.
Απλώνουμε σε κάθε φέτα πολύσπορου ψωμιού ένα κουταλάκι σάλτσα πάπρικας, βάζουμε από πάνω μια φέτα καπνιστής γαλοπούλας και ένα φυλλαράκι ρόκας. Τυλίγουμε σε μισή φέτα havarti ένα μπαστουνάκι ψητής γαλοπούλας, το καρφώνουμε με οδοντογλυφίδα, σε μια φετούλα ψωμί και προσθέτουμε μισό ντοματίνι.
Κόβουμε σε κομματάκια το σέλερι. Βάζουμε σε κάθε κομμάτι ένα κουταλάκι μπλε τυρί Δανίας και από πάνω ένα κομμάτι καρύδι.
Βάζουμε σε κάθε φέτα ψωμιού λίγη από τη μαρμελάδα σύκου και μια μια φέτα προσούτο. Στολίζουμε με ντοματίνια και αγγουράκι.
Κόβουμε μια φέτα σαλάμι αέρος με παρμεζάνα στη μέση. Κάνουμε ένα μικρό ρολάκι με αγγουράκι τουρσί, ένα φύλλο ρόκας και καρφώνουμε με οδοντογλυφίδα.
Περνάμε σε οδοντογλυφίδα ένα κομματάκι σαλάμι αέρος με παρμεζάνα. Το συνδυάζουμε με σάλτσα μουστάρδας.
Βάζουμε σε μια φέτα ψωμί τη σάλτσα μουστάρδας, το σαλάμι αέρος με παρμεζάνα, ένα φύλλο ρόκας, ντοματίνι και ρεγκάτο. Στολίζουμε τα πλατό με κριτσίνια και αγγουράκι.