ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΙΤΑ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/11/2010

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό την Ελένη Ψυχούλη

Η γνωστή παστουρμαδόπιτα, φτιάχνεται σε πέντε λεπτά με φύλλο κρούστας, παστουρμά, ντομάτα και κασέρι

Ημερομηνία Προβολής: 3/11/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 6 φύλλα κρούστας
  • 16 φέτες παστουρμά
  • 16 φέτες κασέρι
  • 16 φέτες ντομάτα
  • Μαργαρίνη Βιτάμ για τα φύλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλείφουμε με μεργαρίνη ένα αντικολλητικό ταψί και στρώνουμε κάτω τρία φύλλα κρούστας, αλείφοντας μαργαρίνη κάθε φύλλο. Από πάνω απλώνουμε πρώτα τις φέτες του παστουρμά, στο ενδιάμεσο τη ντομάτα και από πάνω το τυρί. Θέλουμε τα υλικά να καλύπτουν όλη την επιφάνεια των φύλλων. Σκεπάζουμε με άλλα τρία φύλλα, πάντα αλείφοντας με μαργαρίνη ενδιάμεσα. Χαράζουμε την πίτα στα κομμάτια της,  αλείφουμε το πάνω φύλλο με μαργαρίνη και το ραντίζουμε με νερό για να μην ξεραθεί στο ψήσιμο.

Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Τρώγεται ζεστή!