ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 30/01/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Κατερίνα Ντεληδήμου
Ημέρα προβολής 30/01/15. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για 4-5 άτομα
- 650 γρ. φιλέτο πέρκας
- 1 φλ. φρυγανιά τριμμένη
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
Για τον πουρέ πατάτας:
- 1 κιλό πατάτες
- 2 κ.σ. γάλα
- 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
- 1 κ.σ. ζωμό λαχανικών
- ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
- ½ κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
- Αλάτι-πιπέρι
Για τη γέμιση:
- 200 γρ. Arla φρέσκο τυρί κρέμα
- 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκοµµένο
- 2 κ.σ. κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου ή 1 σκελ. σκόρδο λιωμένο
- ½ μικρό κρεμμύδι ή ½ κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
- Αλάτι-πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
- Βραστά λαχανικά (μπρόκολο, κουνουπίδι, καρότο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τον πουρέ πατάτας:
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Τις πολτοποιούμε στον μύλο των λαχανικών. Έπειτα ρίχνουμε στις λιωμένες βραστές πατάτες το γάλα, το ζωμό λαχανικών αλάτι, πιπέρι, τη σκόνη σκόρδου, τη σκόνη κρεμμυδιού, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τον πουρέ να πάρει τη θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια τον βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει, σκεπασμένο με μεμβράνη.
Για το τυρί κρέμα:
Βάζουμε σε ένα μπολ το φρέσκο τυρί κρέμα, το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, τον άνηθο ψιλοκομμένο, τη σκόνη σκόρδου, τη σκόνη κρεμμυδιού και ανακατεύουμε.
Φιλετάρουμε την πέρκα σε λεπτά κομμάτια, τα κόβουμε σε στενές λωρίδες και τα αλατοπιπερώνουμε.
Γεμίζουμε τα φιλέτα ψαριού με ένα κουταλάκι από το μείγμα της κρέμας τυριού και τα τυλίγουμε σε ρολάκια.
Έπειτα παίρνουμε μια ποσότητα από τον πουρέ πατάτας, ίση με το μέγεθος ενός λάιμ.
Καλύπτουμε ολόκληρα το γεμιστά φιλέτα ψαριού με το μείγμα της λιωμένης πατάτας και τα πλάθουμε σαν κεφτέδες.
Πασπαλίζουμε από πάνω με τριμμένη φρυγανιά και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 30 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσό καφέ χρώμα.
Σερβίρουμε τους ψαροκεφτέδες με βραστά λαχανικά, γαρνίρουμε με ελαιόλαδο και αλατίζουμε.