ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 09/11/2010

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Ελένη Ψυχούλη


ΥΛΙΚΑ

Ημερομηνία Προβολής: 01/12/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

 

  • 1 πακ. πέννες
  • 300 γρ. σολομό καπνιστό
  • 200 γρ. λευκό αλειφόμενο Dirollo spread 5% λιπαρά
  • 1 σφην. βότκα
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κ.γ. μαραθόσπορο
  • ½ ματσ. άνηθο
  • Ελαιολαδο Άλτις
  • Αλάτι & πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente μέσα σε μια κατσαρόλα με 3 λίτρα αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.

Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι.

Σπάμε το μαραθόσπορο σε γουδί ή αν δεν έχουμε μέσα σε σακουλάκι με κάποιο βαρύ αντικείμενο.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το μάραθο στο τηγάνι με το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο και αφού σοταριστούν για 3-4 λεπτά σβήνουμε με τη βότκα.

Ψιλοκόβουμε τον άνιθο και τον προσθέτουμε στο τηγάνι ανακατεύοντας.

Ρίχνουμε στο τηγάνι το spread και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.

Προσθέτουμε τις πένες από την κατσαρόλα στο τηγάνι μαζί με λίγο από το νερό που έβρασαν και ανακατεύουμε.

Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τον σολομό κομμένο σε λωρίδες.

Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως προσθέτοντας φρεσκοτριμμένο πιπέρι και επιπλέον άνιθο ψιλοκομμένο.

Tip: Κρατήστε στην άκρη λίγο από το νερό που βράσατε τα ζυμαρικά. Αν θελήσετε να ζεστάνετε τα ζυμαρικά στο τηγάνι, προσθέστε λίγο από αυτό το νερό και η κρέμα σας θα αποκτήσει και πάλι ομοιογενή ρευστή μορφή.