ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 22/04/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΟΝΟ, ΑΡΑΚΑ, ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ & ΠΕΣΤΟ ΡΟΚΑΣ
500 ΓΡ. ΠΕΝΝΕΣ ΒΡΑΣΜΕΝΕΣ
1 ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΟΝΟ ΤRATA
1 ΦΛ. ΑΡΑΚΑ ΒΡΑΣΜΕΝΟ
2 ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΙΚΡΑ
5 ΦΥΛΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ (ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ)
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΣΤΟ ΡΟΚΑΣ:
1 ΜΑΤΣ. ΡΟΚΑ
20 ΦΥΛΛΑ ΦΡΕΣΚΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ
100 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
60 ΓΡ. ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ
ΞΥΣΜΑ & ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1/2 ΛΕΜΟΝΙ
1\2 ΦΛ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
Για τις πέννες με καπνιστό τόνο αρακά και κολοκυθάκια
Φτιάχνουμε πρωτα την πεστο ροκας χτυπώντας στο μούλτι τη ρόκα, τον βασιλικό, το φρέσκο τυρί κρέμα, τα φιστίκια Αιγίνης, τον χυμό λεμονιού το ξύσμα λεμονιού και το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια ζεσταίνουμε την πέστο στο τηγάνι ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, το κολοκυθάκι, τον αρακά προσθέτουμε τις βρασμένες πέννες λίγο νερό, αλατίζουμε και ανακατεύουμε. Στο τέλος βάζουμε τον καπνιστό τόνο. Γαρνίρουμε με βασιλικό και σερβίρουμε.