ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΑΤΕ ΚΑΡΟΤΟΥ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 01/11/2010

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Ελένη Ψυχούλη

Ένα αφράτο πατέ καρότου, πολύ κοντά στην ομελέτα, με πιο δεμένη υφή, που σερβίρεται σαν πιάτο πρωινού ή και σαν συνοδευτικό για κρέας


Ημερομηνία Προβολής: 01/11/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 600 γρ. καρότα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 αβγά
  • 1 φλ. τριμμένο κίτρινο τυρί
  • 20 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μαργαρίνη Βιτάμ για το ταψί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα καρότα στη μέση και τα βράζουμε με αλάτι, ή στον ατμό, μέχρι να μαλακώσουν. Τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ και σε ένα μπολ τα ανακατεύουμε καλά με όλα τα υπόλοιπα υλικά: τον μαϊντανό, τα αβγά, το τυρί, την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι. Αλείφουμε με μαργαρίνη ατομικά φορμάκια του κέικ ή μια φόρμα του κέικ και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.