ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 01/11/2010
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Ελένη Ψυχούλη
Ένα αφράτο πατέ καρότου, πολύ κοντά στην ομελέτα, με πιο δεμένη υφή, που σερβίρεται σαν πιάτο πρωινού ή και σαν συνοδευτικό για κρέας
Ημερομηνία Προβολής: 01/11/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 600 γρ. καρότα
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3 αβγά
- 1 φλ. τριμμένο κίτρινο τυρί
- 20 ml κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ. αλεύρι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μαργαρίνη Βιτάμ για το ταψί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα καρότα στη μέση και τα βράζουμε με αλάτι, ή στον ατμό, μέχρι να μαλακώσουν. Τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ και σε ένα μπολ τα ανακατεύουμε καλά με όλα τα υπόλοιπα υλικά: τον μαϊντανό, τα αβγά, το τυρί, την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι. Αλείφουμε με μαργαρίνη ατομικά φορμάκια του κέικ ή μια φόρμα του κέικ και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.