ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 05/12/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Νατάσα Περγαντή
Ημερομηνία προβολής 05/12/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 300 γρ. όσπρια ανάμεικτα
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 4 – 5 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 2 πράσα
- 2 καρότα
- ½ ματσ. σέλινο
- 2 φλ. ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- Αλάτι – πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
- Λεμόνι
- Κάρδαμο τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα όσπρια και τα βάζουμε σε 2 λίτρα νερό να βράσουνε σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να βράσει για περίπου 1 ώρα και κάτι και ξαφρίζουμε τακτικά. Συμπληρώνουμε χλιαρό νερό, εάν χρειαστεί. Κόβουμε τα κρεμμύδια φρέσκα και ξερά, τα πράσα, το σέλινο σε χοντρά κομμάτια, τα καρότα σε λεπτές ροδέλες και τα προσθέτουμε στη κατσαρόλα. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά να βράσει η σούπα για 40 λεπτά περίπου ακόμα.
Στο τελευταίο 20λεπτο προσθέτουμε το λάδι, αλάτι, πιπέρι κι αφήνουμε τη σούπα να χυλώσει.
Σερβίρουμε στα πιάτα προσθέτοντας χυμό λεμόνι και τριμμένο κάρδαμο.