ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 10/05/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
5 ΑΒΓΑ
150 ΓΡ. ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΒΡΑΣΤΗ ΜΕ ΑΛΑΤΙ ΙΜΑΛΑΪΩΝ FERRANO IFANTIS
5-6 ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ
½ Κ.Σ. ΑΝΗΘΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
½ Κ.Σ. ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
5 ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
3 Κ.Σ. ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
2-3 ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΚΡΙΘΑΡΕΝΙΑ
5-6 ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ
ΣΑΛΤΣΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο τα σπαράγγια και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Προσθέτουμε τη γαλοπούλα και τα ντοματίνια. Βάζουμε σε ένα μπολ τα αβγά και τα χτυπάμε με ένα σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τον άνηθο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
Βάζουμε τα σωταρισμένα λαχανικά σε ένα ταψί, προσθέτουμε το μείγμα του αβγού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά.
Ζεματάμε τα σπαράγγια σε αλατισμένο νερό που βράζει, για 2-3 λεπτά.
Σερβίρουμε την ομελέτα και συνοδεύουμε με παξιμάδια ραντισμένα με λίγο νερό και ελαιόλαδο, τα ζεματισμένα σπαράγγια και σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης.