ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΝΤΑΚΟΥΑΖ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ & ΛΕΜΟΝΙΟΥ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 08/05/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Ιωάννα Σταμούλου

Ημερομηνία Προβολής: 8/5/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • Ασπράδια από 8 αβγά
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. αμύγδαλα με τη φλούδα 
  • 50 γρ. ινδοκάρυδο
  • 115 γρ. ζάχαρη άχνη

Για την κρέμα: 

  • 180 γρ. λευκή κουβερτούρα
  • 100 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο Flora Soft
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Σε μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνει μια σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα που θα δημιουργεί έντονες κορυφές (να μοιάζει με αφρό ξυρίσματος). 

Κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη μέσα στη μαρέγκα και την ενσωματώνουμε ανακατεύοντας με μια μαρίζ (μπορούμε αν θέλουμε μέσα στη ζάχαρη να βάλουμε και μια κουταλιά κορν φλάουρ).

Αλέθουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. 

Ανακατεύουμε τη σκόνη αμυγδάλου με την τριμμένη καρύδα και προσθέτουμε το μείγμα στη μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.

Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και με ένα κουταλάκι του γλυκού ρίχνουμε κουταλιές μαρέγκας στο ταψί, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν και θα απλώσουν στο φούσκωμα. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν και να σκληρύνουν λίγο. Βγάζουμε το ταψί και τις αφήνουμε να κρυώσουν εκτός φούρνου.

Ετοιμάζουμε την κρέμα: Σπάμε τη λευκή σοκολάτα σε μικρά κομμτάκια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων.

Μόλις λιώσει η λευκή σοκολάτα και ενώ είναι ακόμα ζεστή προσθέτουμε τη μαργαρίνη με βούτυρο ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις για να μην μας κόψει.

Σε άλλο μπολ προσθέτουμε το ξύσμα από ένα λεμόνι και ένα μοσχολέμονο, προσθέτουμε το χυμό από μισό λεμόνι και χτυπάμε με ένα σύρμα το τυρί κρέμα για να αφρατέψει.

Προσθέτετε στο τυρί το μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.  Μεταφέρουμε την κρέμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και την αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα να σφίξει ελαφρά.

Απλώνουμε τα μισά ντακουάζ μπροστά μας και με το κορνέ βάζουμε προσεκτικά μια ροζέτα πάνω στο καθένα. Σκεπάζετε με τα υπόλοιπα ντακουάς για να γίνουν μικρά σαντουιτσάκια και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα. Διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρουμε.

Συνοδεύουμε ιδανικά με κρύο τσάι.