ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΜΕ ΑΥΓΟΤΑΡΑΧΟ, ΣΧΙΝΟΠΡΑΣΟ & ΛΑΪΜ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 16/12/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό τη chef Λίλα Κούρτη


Ημερομηνία Προβολής: 16/12/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. αυγοτάραχο
  • 1 ματσ. σχινόπρασο
  • 2-3 λάιμ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε ένα κομμάτι από το αυγοτάραχο και του αφαιρούμε την επιστρωση από το κερί. Αυτό γίνεται εύκολα, εάν χαράξουμε το κερί κατά μήκος και το βγάλουμε προσεκτικά. Καλό είναι να βγάλουμε όλο το κερί από το κομμάτι του αυγοτάραχου για να το χειριστούμε πιο εύκολα. Βγάζουμε και την φυσική μεμβράνη που καλύπτει τα αβγά και κόβουμε το μπαστούνι σε κομμάτια των 2 εκατοστών πάχους.

Κόβουμε στριφογυριστά κάθε κομμάτι, έστι ώστε να το ανοίξουμε σε ένα παραλληλόγραμμο. Τοποθετούμε μέσα δυο κοτσανάκια σχινόπρασου, ραντίζουμε με 2-3 σταγόνες λάιμ και τυλίγουμε σε ρολάκι.Το κομμάτι τώρα έχει πάρει περίπου το αρχικό του σχήμα και μοιάζει με ρολάκι σούσι!

Εναλλακτικά σερβίρουμε σε κουτάλι μια πολύ λεπτή φετούλα, αυγοτάραχο, σχινόπρασο ψιλοκομμένο και 2-3 σταγόνες χυμό λάιμ.