ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 17/01/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από Ιωάννα Σταμούλου
Ημερομηνία Προβολής: 17/1/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- Για τα μπισκότα:
- 1 ½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- Ξύσμα από 2 λεμόνια
- 2/3 φλ. ζάχαρη καστανή
- 100 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη
- 2/3 φλ. ινδοκάρυδο
- 200 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ
- Για το σερβίρισμα:
- Γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
- Γλυκό του κουταλιού βύσσινο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC στον αέρα και στρώνουμε χαρτί ψησίματος σε ένα επίπεδο ταψάκι.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με την καστανή ζάχαρη, το αμύγδαλο, την ινδική καρύδα και το ξύσμα λεμονιού. Έπειτα προσθέτουμε τη μαργαρίνη κομμένη σε κυβάκια κι αρχίζουμε να ανακατεύουμε τα υλικά με τις άκρες των δακτύλων μας, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα μείγμα σαν ψίχουλα. Στη συνέχεια ζυμώνουμε πιο γρήγορα τη ζύμη για να γίνει συμπαγής, αν χρειαστεί μπορούμε να προσθέσουμε 1-2 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό ή χυμό λεμονιού. Αυτή η ζύμη για να ομογενοποιηθεί θέλει πολύ λίγο υγρό.
Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση και την πλάθουμε σε 2 μπαστούνια. Τα τυλίγουμε χωριστά σε μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, αφαιρούμε την πλαστική μεμβράνη και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τα μπαστούνια σε φετούλες που θα γίνουν τα μπισκότα μας.
Τοποθετούμε τις φετούλες στο ταψί με τη λαδόκολα σε μικρή απόσταση μεταξύ τους και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και να γίνουν τραγανά.
Για να σερβίρουμε παίρνουμε όμορφα ποτήρια και σπάμε στον πάτο τους ένα μπισκότο σε κομματάκια ή τρίμματα. Βάζουμε από πάνω 2 κουταλιές γιαούρτι και από πάνω 1-2 κουταλιές γλυκό του κουταλιού βύσσινο. Διακοσμούμε με λίγα ακόμα τρίμματα και με ένα ολόκληρο μπισκότο και σερβίρουμε.