ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΠΕΚΡΗ ΜΕΖΕ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ & ΜΠΕΙΚΟΝ ΠΑΝΣΕΤΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 10/03/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Chef Νόη Ιωαννίδου

ΥΛΙΚΑ
  • 2 μπουτάκια κοτόπουλου   
  • 100 γρ. μπέικον πανσέτα Ifantis
  • 1/2 ξερό κρεμμύδι 
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 120 γρ. Αrla Αυθεντικό Δανέζικο Κεφαλοτύρι 
  • 1 ψητή πιπεριά Φλωρίνης 
  • 2 ντόματες
  • 1 φλ. κρασί
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 2-3 κλων. μαϊντανό
  • 2 κ.σ. βoύτυρο Lurpak
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • Αλάτι-πιπέρι
Για το μπουκέτο μυρωδικών:
  • 1 φύλλο δάφνης 
  • 1 ξύλο κανέλλας 
  • 2 γαρύφαλλα 
  • 2 κόκκους μπαχάρι  
  • ¼ κ.γ. σπόρους κύμινου
  • 1 κλων. θυμάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφαιρούμε από το κοτόπουλο το κόκκαλο και την πέτσα και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. 
Κόβουμε το κεφαλοτύρι σε κύβους, το βουτάμε σε νερό, το περνάμε από το αλεύρι και το τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει. 
Τυλίγουμε σε ένα τούλι όλα τα μυρωδικά. 
Ψήνουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το μπέικον πανσέτα, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί. 
Στη συνέχεια βάζουμε τις ντομάτες, κομμένες σε κύβους και την ψητή πιπεριά Φλωρίνης σε λωρίδες. 
Ρίχνουμε τον μαϊντανό, το μπουκέτο μπαχαρικών, την πάπρικα και δένουμε με το βούτυρο. 
Στο τέλος προσθέτουμε φέτες μπέικον πανσέτα και κεφαλοτύρι. 
Αφαιρούμε το μπουκέτο μυρωδικών και σερβίρουμε.