ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 25/10/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Γιάννη Γραμμένο
Ημερομηνία Προβολής: 25/10/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 2 μικρούς μπακαλιάρους
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 σκελ. σκόρδο
- Ελαιόλαδο Άλτις
- 1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι γλυκό
- ½ κ.γ. κόκκινο πιπέρι καυτερό
- ½ κ.γ. πιπέρι μαύρο
- 2 φύλλα δάφνης
- 1-2 κ.σ. πελτέ Pummaro
- ¾ φλ. κρασί
- 4-5 φρέσκα κουμ κουατ
- Αλάτι
- Χυμό από ½ λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μία βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί.
- Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ από το κρασί προσθέτουμε τον πελτέ, τα 3 πιπέρια ,την δάφνη και το νερό και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
- Βάζουμε τα ψάρια στην κατσαρόλα και τα βράζουμε για 20 λεπτά περίπου.
- Όταν τα ψάρια είναι έτοιμα σβήνουμε με το λεμόνι και σερβίρουμε, προσθέτουμε στη σάλτσα τα φρέσκα κουμ κουάτ κομμένα στη μέση αφήνουμε στη φωτιά για 2-3 λεπτά και σερβίρουμε.