ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΠΟΥΡΔΕΤΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 25/10/2011

Βαθμός δυσκολίας:


Από τον Chef Γιάννη Γραμμένο

Ημερομηνία Προβολής: 25/10/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ
  • 2 μικρούς μπακαλιάρους
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι γλυκό
  • ½ κ.γ. κόκκινο πιπέρι καυτερό
  • ½ κ.γ. πιπέρι μαύρο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1-2 κ.σ. πελτέ  Pummaro
  • ¾ φλ. κρασί
  • 4-5 φρέσκα κουμ κουατ
  • Αλάτι
  • Χυμό από ½ λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί.
  • Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ από το κρασί προσθέτουμε  τον πελτέ, τα 3 πιπέρια ,την δάφνη και το νερό και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
  • Βάζουμε τα ψάρια στην κατσαρόλα και τα βράζουμε για 20 λεπτά περίπου.
  • Όταν τα ψάρια είναι έτοιμα σβήνουμε με το λεμόνι και σερβίρουμε, προσθέτουμε στη σάλτσα τα φρέσκα κουμ κουάτ κομμένα στη μέση αφήνουμε στη φωτιά για 2-3 λεπτά και σερβίρουμε.