ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 05/11/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Ημερομηνία προβολής 05/11/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
(για 6 άτομα)
- 250 γρ. σοκολάτα 70% κακάο
- 300 ml κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
- 1 κ.γ. στιγμιαίο καφέ σε σκόνη
- 2 κ.σ. μαύρο ρούμι
- 4 κρόκους αβγών
- 1 αβγό ολόκληρο
- Ξύσμα πορτοκαλιού
Για το σιρόπι:
- 100 γρ. ζάχαρη
- 30 γρ. νερό
Για το σερβίρισμα:
- Ξύσμα πορτοκαλιού
- Ξύσμα σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ώστε να αποκτήσει μια παχύρευστη μορφή σαν στραγγιστό γιαούρτι και την βάζουμε στο ψυγείο. Σε μπεν – μαρί βάζουμε τη σοκολάτα να λιώσει. Μόλις λιώσει αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά κι ετοιμάζουμε ένα πηχτό σιρόπι. Παράλληλα βάζουμε τους κρόκους και το ολόκληρο αβγό στο μίξερ και ξεκινάμε να τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα. Με το μίξερ σε λειτουργία ρίχνουμε το καυτό σιρόπι κατευθείαν από τη φωτιά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να τριπλασιαστεί τουλάχιστον σε όγκο και να ασπρίσει. Ανακατεύουμε το ρούμι με τον καφέ και τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού. Χτυπάμε για λίγο ακόμη να ενσωματωθούν. Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας κι ανακατεύουμε με σπάτουλα να ενσωματωθεί. Ενώνουμε και την κρέμα γάλακτος στο μείγμα της μους ανακατεύοντας με σπάτουλα. Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 μπολ ή ποτήρια και αφήνουμε στο ψυγείο για 3 – 4 ώρες.
Μόλις κρυώσει η μους σερβίρουμε γαρνίροντας με ξύσμα πορτοκαλιού και ξύσμα σοκολάτας.