ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 15/10/2015
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
750 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΜΑΛΑΚΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
300 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ SOFT LURPAK
2 ΑΒΓΑ
5 ΓΡ. ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
1 ΓΡ. ΒΑΝΙΛΙΑ(ΣΚΟΝΗ)
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
4-5 ΚΟΚΚΙΝΑ ΜΗΛΑ
2 Κ.Γ. ΚΑΝΕΛΛΑ
220 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
¼ Κ.Γ. ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη:
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα αβγά, το βούτυρο, τη βανίλια και ανακατεύουμε. Πλάθουμε τη ζύμη, την τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και την βάζουμε για μισή ώρα στην κατάψυξη να σφίξει.
Για τη γέμιση:
Κόβουμε τα μήλα, τα τρίβουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη την κανέλλα και το τριμμένο μοσχοκάρυδο. Απλώνουμε τη ζύμη σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο, βάζουμε τη γέμιση και προσθέτουμε από πάνω κομμάτια από τη ζύμη.
Ψήνουμε τη μηλόπιτα στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 35-40 λεπτά. Αφού ψηθεί και κρυώσει την ξεφορμάρουμε και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.