ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 26/10/2010
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Λουκουμάδες στιγμής με έκπληξη μήλου στο εσωτερικό!
Ημερομηνία Προβολής: 26/10/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 3 μήλα καθαρισμένα
- 3 αυγά
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 1 φλ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 φλ. γάλα
- 2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 βανίλια
- Χυμό από 1-2 λεμόνια
- Μέλι θυμαρίσιο ή ανθόμελο
- Καρύδια κοπανισμένα
- Κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μέσα σε ένα μπολ χτυπάμε με αβγοδάρτη τα αβγά με τη ζάχαρη, τη βανίλια, το γάλα και το γιαούρτι μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα και αφήνουμε το χυλό στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε. Πριν τηγανίσουμε τους λουκουμάδες, αφαιρούμε τα κουκούτσια και το κοτσάνι από τα μήλα με το ειδικό εργαλείο και τα καθαρίζουμε. Τα κόβουμε κάθετα σε ροδέλες πάχους μισού εκατοστού (να έχουν την τρύπα στη μέση) και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Τις περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν. Ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι σε ένα τηγάνι βαθύ (η στάθμη να είναι τουλάχιστον 2 δάχτυλα) και όταν κάψει καλά, βουτάμε μία μία τις ροδέλες στο μείγμα του λουκουμά και τις ρίχνουμε προσεκτικά στο τηγάνι. Δεν πρέπει να βάλουμε πάρα πολλές μαζί για να μπορούμε να τις γυρίσουμε με ευκολία . Όταν ροδίσουν οι λουκουμάδες από τη μια, τους γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά. Τους βγάζουμε τότε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν από τα περιττά λάδια και τους σερβίρουμε με μέλι, τριμμένο καρύδι και κανέλα.