ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 29/11/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Ηλία Ντούσκα
Ημερομηνία Προβολής: 29/11/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 1 πακ. φύλλο κρούστας
- 2 ντομάτες
- 150 γρ. φέτα
- 1 πιπεριά πράσινη
- 4 λουκάνικα χωριάτικα
- 1 φλ. τυρί γκούντα
- 2 αβγά
- 1 ποτήρι γάλα
- Αλάτι, πιπέρι
- Ελαιόλαδο Άλτις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λαδώνουμε ένα παραλληλόγραμμο ταψί. Στρώνουμε συνολικά τέσσερα φύλλα κρούστας λαδώνοντας με ένα πινελάκι ενδιάμεσα και φροντίζοντας να εξέχουν εναλλάξ και από τις δύο πλευρές του ταψιού. Κόβουμε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες και τις στρώνουμε πάνω στα φύλλα της βάσης. Τρίβουμε τη φέτα πάνω από τις ντομάτες. Κόβουμε τα λουκάνικα σε λεπτές φετούλες και τα απλώνουμε στο ταψί πάνω από τις ντομάτες και τη φέτα. Κόβουμε την πιπεριά σε κομματάκια και την απλώνουμε πάνω από τα λουκάνικα. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο γκούντα και κλείνουμε από πάνω ένα ένα τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί πάντα λαδώνοντας ενδιάμεσα. Αφού καλύψουμε όλη την επιφάνεια της πίτας, χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια μόνο επιφανειακά.
Σε μπολ ρίχνουμε το γάλα και τα αβγά, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε. Περιχύνουμε την πίτα με το μείγμα και ψήνουμε στους 180οC, μέχρι να πάρει χρώμα.