ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 05/05/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό τον Chef Γιώργο Φτάκλα
Ημέρα προβολής 05/05/15. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
- 4 φιλέτα λαβράκι (800 γρ.)
- Αλάτι-πιπέρι
Για τη σαλάτα:
- 100 γρ. φακές
- 100 γρ. φασόλια ροβίτσα
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 2 ραπανάκια
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά πορτοκαλί
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 1 κ.γ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού κλασική Kalamata Papadimitriou
Για τη σάλτσα:
- 1 κ.σ. μουστάρδα με ρίγανη & θυμάρι Kalamata Papadimitriou
- Χυμό από ½ λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε σε νερό τη ροβίτσα και τις φακές και τις στραγγίζουμε.
Ψιλοκόβουμε και σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο το φρέσκο κρεμμυδάκι και αλατίζουμε. Προσθέτουμε τη βρασμένη ροβίτσα, τις βρασμένες φακές, τις πολύχρωμες πιπεριές ψιλοκομμένες, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε την κρέμα βαλσαμικού, ψιλοκομμένο το ραπανάκι και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα ψαριού. Ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού, ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε δυνατή φωτιά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και από τις δύο πλευρές.
Για τη σάλτσα:
Βάζουμε σε ένα μπολ το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σερβίρουμε τη σαλάτα με το λαβράκι και προσθέτουμε τη σάλτσα μουστάρδας.