ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 25/04/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον chef Γιώργο Γαβρία

Ημερομηνία Προβολής: 25/4/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. κοτομπουκιές πανέ IFANTIS
  • 3 ντομάτες
  • 250 γρ. φέτα
  • 1 κ.γ. ρίγανη   
  • 1 κλων. βασιλικό
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λαδώνουμε ελαφρώς ένα αντικολλητικό ταψί με λίγο ελαιόλαδο.
Τοποθετούμε στο ταψί τις κοτομπουκιές χωρίς να τις ξεπαγώσουμε απευθείας από την κατάψυξη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210οC για 10 λεπτά.
Κόβουμε τις ντομάτες σε κυβάκια και τις βάζουμε σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ελαιόλαδο μαζί με μερικά φυλλαράκια βασιλικού ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε για να μαριναριστεί η ντομάτα.
Βάζουμε τη φέτα σε ένα μπολ και την τρίβουμε με ένα πηρούνι σε κομματάκια.
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και προσθέτουμε πάνω στις κοτομπουκιές την ντομάτα και από πάνω την τριμμένη φέτα.
Τοποθετούμε από πάνω μερικά φυλλαράκια βασιλικού και ξαναβάζουμε το ταψί στον φούρνο για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει η φέτα.
Σερβίρουμε τις κοτομπουκιές ζεστές ραντίζοντας με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.