ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/10/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
250 ΓΡ. ΠΕΝΝΕΣ
250 ΓΡ. ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
1 ΜΙΚΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
120 ΓΡ. ΕΛΙΕΣ ΣΕ ΡΟΔΕΛΕΣ
100 ML ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
160 ΓΡ. ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πέννες σε αλατισμένο νερό, μέχρι να γίνουν al dente.
Κόβουμε τα συκωτάκια κοτόπουλου σε μικρές μπουκιές.
Στη συνέχεια σωτάρουμε σε ένα βαθύ τηγάνι τύπου γουόκ, με ελαιόλαδο και βούτυρο σε δυνατή φωτιά, τα συκωτάκια κοτόπουλου και τα αλατοπιπερώνουμε. Αφαιρούμε τα συκωτάκια και στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά Φλωρίνης, για 2-3 λεπτά, Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ξαναβάζουμε στο τηγάνι τα συκωτάκια και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Προσθέτουμε τις ελιές, τις βρασμένες πέννες, ρίχνουμε το πιπέρι, το τριμμένο κεφαλοτύρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.