ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΣΑΛΑΤΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/10/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Κατερίνα Αθανασίου

Ημερομηνία προβολής 24/10/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 5 κολοκυθάκια 
  • 3 – 5 λεμόνια 
  • 100 γρ. ξινομυζήθρα Κρήτης
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Δυόσμο φρέσκο
  • Ελαιόλαδο Άλτις 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε μπαστουνάκια κι απομακρύνουμε το εσωτερικό αν έχει πολλά σπόρια. Στύβουμε τα λεμόνια και περιχύνουμε τα κομμένα κολοκυθάκια προσέχοντας να μην σκεπαστούν έως πάνω από το χυμό. Τα μαρινάρουμε στο λεμόνι για 30 λεπτά ανακατεύοντας ανά δέκα λεπτά. Τα στραγγίζουμε και στην συνέχεια τα βάζουμε στο σκεύος που θα τα σερβίρουμε. Αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε από πάνω την ξινομυζήθρα, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και δυόσμο ψιλοκομμένο.
Μπορούμε να διατηρήσουμε τα κολοκυθάκια που μαρινάραμε στο ψυγείο, χωρίς το χυμό λεμονιού όμως. Διατηρούνται για μια μέρα ίσως και δεύτερη, όμως αν αρχίσει να κιτρινίζει το εξωτερικό του κολοκυθιού δεν πρέπει να καταναλωθεί.