ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΚΤΕΙΛ ΖΕΣΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ (MULLER WINE)

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 17/12/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Παναγιώτη Φράγκο


Ημερομηνία προβολής 17/12/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ½ lt κόκκινο κρασί
  • 1 σφην. μπράντυ
  • 1 σφην. κρασί Porto
  • 1 κ. μαύρη ζάχαρη
  • 500 ml νερό
  • 8 ξυλαράκια κανέλλα
  • 10 κόκκους πιπέρι
  • 12 γαρίφαλα
  • 1 ½ κ.γ. κάρδαμο 
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • Ξύσμα & χυμό από 1 πορτοκάλι
  • Ξύσμα από ½ λεμόνι
  • 1 κ.γ. ξύσμα από τζίντζερ
  • Φέτες από φιρίκι & πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό, κανέλλα, γαρίφαλα, κάρδαμο, μοσχοκάρυδο, ξύσμα πορτοκαλιού, λεμονιού και τζίντζερ, το μπράντυ και το porto ή αν δεν έχουμε το αντικαθιστούμε με ένα γλυκό κρασί. Βράζουμε για 45 λεπτά σε δυνατή φωτιά ώσπου να έχουμε ένα πυκνό σιρόπι. Όταν δέσει το μείγμα προσθέτουμε, το χυμό πορτοκαλιού, το κρασί και συνεχίζουμε την βράση για 15 λεπτά ακόμη, όσο δηλαδή να ζεσταθεί το κρασί μας. Αν φτιάξουμε μεμονωμένα ποτήρια τότε στα 150 ml κρασιού, βάζουμε 1 κ.σ. σιρόπι. Αδειάζουμε το κρασί σε ένα μπολ και προσθέτουμε τις φέτες φρούτων, και 1 κανελόξυλο. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό σε φλιτζάνια ή ποτήρια κρασιού.