ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 16/05/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Bartender Χρήστο Κωνσταντινίδη
Ημέρα προβολής 16/05/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 40 ml τζιν
- 40 ml λιμοντσέλο
- 6-8 φύλλα δυόσμου
- 1/3 πιπεριά τσίλι
- 20 ml χυμό λεμονιού
- 10 ml σιρόπι ζάχαρης
- 20 ml σόδα
- 1 αστεροειδή γλυκάνισο
- 1 φλούδα λεμονιού
- ¼ κ.γ. ούζο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα ποτήρι το τζιν και τα φύλλα δυόσμου.
Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε την πιπεριά τσίλι, πάγο, το λιμοντσέλο, το χυμό λεμόνι, το σιρόπι ζάχαρης και ανακατεύουμε.
Βάζουμε κι άλλο πάγο, τη σόδα και ανακατεύουμε απαλά.
Γαρνίρουμε με δυόσμο, αρωματίζουμε με τα έλαια από τη φλούδα λεμονιού και τη ρίχνουμε στο κοκτέιλ.
Προσθέτουμε τον αστεροειδή γλυκάνισο και το ούζο.