ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 20/04/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Ημερομηνία Προβολής: 20/4/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
Συνταγή του Αμερικάνικου Νότου από την Μάνια Πολέμη
ΥΛΙΚΑ
- 3 αβγά
- ¾ φλ. μαργαρίνη Βιτάμ
- 2 ¼ φλ. ζάχαρη
- 3 φλ. αλεύρι
- 1 κ.σ. κακάο
- ¾ κ.γ. αλάτι
- 1 βανίλια
- 3 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
- 1 ½ φλ. ξινόγαλα
- 1 ½ κ.γ. σόδα
- 1 ½ κ.γ. ξύδι λευκό
Για την κρέμα:
- 400 γρ. τυρί κρέμα
- 300 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 βανίλια
Φρέσκα λουλούδια για ντεκόρ
“>ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και το κακάο για να αφρατέψουν και να δώσουν αέρα στο κέικ. Προσθέτουμε ¾ κ.γ. αλάτι. Χ
Χτυπάμε καλά στο μίξερ την μαργαρίνη, περίπου 2 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Ρίχνουμε σιγά σιγά την ζάχαρη, ένα ένα τα αβγά και μετά την βανίλια. Συνεχίζουμε να χτυπάμε. Ρίχνουμε ελάχιστο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Ρίχνουμε εναλλάξ το ξυνόγαλα (χρησιμοποιούμε αντί για γάλα, επειδή αφρατεύει πολύ το κέικ) με τα υλικά που κοσκινίσαμε. Το μυστικό για ένα φουσκωτό κέικ είναι το καλό χτύπημα των υλικών. Τελευταίο υλικό που προσθέτουμε στο μίγμα είναι σόδα διαλυμένη σε ξύδι. Το βάζουμε αντί για μπεικιν πάουντερ για να φουσκώσει περισσότερο το μίγμα. Ανακατεύουμε καλά και η ζύμη είναι έτοιμη.
Αλείφουμε μαργαρίνη σε δυο ταψάκια και τα αλευρώνουμε. Τα αναποδογυρίζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι, γιατί αν ψηθεί θα πικρίσει. Χωρίζουμε το μίγμα στα δύο ταψιά και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 35 λεπτά. Αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο:
Χτυπάμε δύο κεσεδάκια τυρί κρέμα με 300 γρ. ζάχαρη άχνη. Προσθέτουμε μια βανίλια και χτυπάμε καλά.
Κόβουμε και τα δυο κέικ στη μέση. Χρησιμοποιούμε το μεγάλο μαχαίρι του ψωμιού για να κοπούν καλύτερα. Αλείφουμε με σπάτουλα μια γερή δόση κρέμας στο μισό κέικ. Σκεπάζουμε με το άλλο μισό κέικ. Αλείφουμε πάλι με μια γερή δόση κρέμας. Συνεχίζουμε έτσι και με το άλλο κέικ, έτσι ώστε το τελικό κέικ μας να έχει 4 στρώσεις. Σκεπάζουμε με την κρέμα την επιφάνεια και τα τοιχώματα του κέικ, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα.Ντεκοράρουμε με φρέσκα ανοιξιάτικα λουλούδια.
Ψήνουμε την καρύδα για 10 λεπτά, σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα για να πάρει ένα χρυσό χρώμα. Παίρνουμε το cup cake και το αλείφουμε με μπόλικη κρέμα. Το βουτάμε μέσα στην καρύδα για να κολλήσει παντού. Βάζουμε ένα αμύγδαλο για μύτη και μικρά σοκολατάκια για μάτια.