ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 22/05/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Γιάννη Παρίκο
Hμέρα προβολής 22/05/15. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
- 300 γρ. κοφτό μακαρονάκι
- 1 ματσ. σπαράγγια
- 300 γρ. άσπρα μανιτάρια
- 100 ml Arla κρέμα γάλακτος
- 4 αβγά
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελ. σκόρδο
- 50 γρ. βούτυρο Lurpak
- 80 γρ. Arla Αυθεντικό Δανέζικο Κεφαλοτύρι
- 1 σφην. λευκό ξίδι
- 2 κλων. δενδρολίβανο φρέσκο
- 1 κλων. θυμάρι φρέσκο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι ελαιόλαδο και βούτυρο και σωτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Έπειτα βάζουμε το σκόρδο, το θυμάρι, το δενδρολίβανο, τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το αφήνουμε να μαγειρευτεί, για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια αφαιρούμε το θυμάρι και το δενδρολίβανο και πολτοποιούμε τα μανιτάρια και τα υπόλοιπα υλικά στο μούλτι, μέχρι να γίνουν κρέμα.
Βράζουμε τα σπαράγγια σε αλατισμένο νερό, για 3-4 λεπτά.
Κόβουμε το πίσω μέρος από τα βρασμένα σπαράγγια.
Στο νερό που βράσαμε τα σπαράγγια βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι, για 8 λεπτά και τα στραγγίζουμε. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος, λίγο από τον πουρέ μανιταριών, το βρασμένο κοφτό μακαρονάκι, αλάτι, πιπέρι και το τριμμένο κεφαλοτύρι. Προσθέτουμε τα σπαράγγια και ανακατεύουμε.
Για το ποσέ αβγό:
Βράζουμε το νερό με αλάτι, ξίδι και δενδρολίβανο. Ανακατεύουμε το νερό για να δημιουργηθεί μία δίνη, ρίχνουμε το αβγό και το αφήνουμε για 2 λεπτά μέχρι να σφίξει το ασπράδι.
Σερβίρουμε το κοφτό μακαρονάκι με το ποσέ αβγό, τα σπαράγγια και αλατοπιπερώνουμε