ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΙΟΥΝΕΦΕ ΜΕ ΧΑΛΟΥΜΙ ΚΑΙ ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

ΚΙΟΥΝΕΦΕ ΜΕ ΧΑΛΟΥΜΙ  ΚΑΙ ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 30/01/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

 

ΥΛΙΚΑ

(για 8 άτομα)

 

Για το κιουνεφέ

450γρ. καταΐφι KANAKI

150γρ. βούτυρο λιωμένο

 

Για τη γέμιση

400γρ. χαλούμι τριμμένο

3κ.σ. τυρί κρέμα

1κ.σ θυμάρι ψιλοκομμένο

Ξύσμα από 1 λεμόνι

Αλάτι-πιπέρι

 

Για το πέστο

30 φύλλα βασιλικού

2 σκελίδες σκόρδο

Χυμό από 1 λεμόνι

50γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο

50γρ. χαλούμι τριμμένο

120γρ. ελαιόλαδο (περίπου)

Αλάτι-πιπέρι

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Για το πέστο

Βάζουμε με τη σειρά τα υλικά σε ένα γουδί και με το γουδοχέρι ξεκινάμε να αναμειγνύουμε και να πολτοποιούμε συγχρόνως τα υλικά, δημιουργώντας ένα ομοιόμορφα σχετικά ρευστό πέστο.

Αν δεν υπάρχει γουδί μπορούμε να φτιάξουμε το πέστο στο μπλέντερ.

 

Για τη γέμιση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα κρατάμε στην άκρη.

 

Για το κιουνεφέ

Ανοίγουμε το κανταΐφι και με τα χέρια μας το αφρατεύουμε για να ξεχωρίσουν τα φύλλα μεταξύ τους.

Βουτυρώνουμε ένα ρηχό παραλληλόγραμμο ταψί με διαστάσεις 25εκ.x35εκ..

Απλώνουμε το μισό φύλλο κανταΐφι ομοιόμορφα από πάνω, στρώνουμε την γέμιση και καλύπτουμε με το υπόλοιπο φύλλο κανταΐφι.

Περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 2000 C, για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοψηθεί το καταίφι..

Αν χρειαστεί ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμη μόνο από κάτω, στην πιο χαμηλή σχάρα στο φούρνο.

 

Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε 10 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία και το σερβίρουμε με το πέστο βασιλικού.