ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 30/04/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Βασίλη Καφαλούκο
Ημέρα προβολής 30/04/15. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για ταψί 28 εκ.
- 240 γρ. βούτυρο Lurpak
- 60 γρ. Arla Lactofree
- 5 αβγά
- 200 γρ. ζάχαρη
- 40 γρ. κακάο
- 225 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 20 γρ. κακάο (για πασπάλισμα)
Για την επικάλυψη:
- 200 γρ. Arla Lactofree
- 120 γρ. φιστικοβούτυρο
- 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- ¼ κ.γ. αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την επικάλυψη:
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι τη μισή ποσότητα από το lactofree. Προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο, το υπόλοιπο lactofree, την σοκολάτα κουβερτούρα, το αλάτι, ανακατεύουμε και αφήνουμε την επικάλυψη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Για το κέικ:
Ζεσταίνουμε το lactofree με το βούτυρο, το ρίχνουμε μέσα στην σοκολάτα κουβερτούρα και ανακατεύουμε.
Βάζουμε σε ένα μπολ τα αβγά, τη ζάχαρη και το κακάο. Προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε με ένα σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Πασπαλίζουμε ένα ταψί με κακάο και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα του κέικ. Στη συνέχεια το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς, για 35-40 λεπτά.
Αφού ψηθεί το κέικ, το αφήνουμε να κρυώσει, προσθέτουμε την επικάλυψη με το φιστικοβούτυρο και σερβίρουμε.