ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 10/06/2016
Βαθμός δυσκολίας:
YΛΙΚΑ
ΓΙΑ 6-8 ΑΤΟΜΑ
200 ΓΡ. ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΑΒΑΓΙΑΡ
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ BATOMOYΡΟΥ
ΚΟΚΚΟΥΣ ΡΟΖ ΠΙΠΕΡΙΟΥ
ΦΥΛΛΑ ΜΕΝΤΑΣ Ή ΔΥΟΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΠΟΝΙ:
1 ΠΕΠΟΝΙ
½ LT ΧΥΜΟ ΠΕΠΟΝΙΟΥ
6 Κ.Σ. ΛΙΚΕΡ ΜΑΣΤΙΧΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΠΕΠΟΝΙΟΥ:
½ LT ΧΥΜΟ ΠΕΠΟΝΙΟΥ
100 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
5 Κ.Σ. ΛΙΚΕΡ ΜΑΣΤΙΧΑΣ
2 Κ.Σ. ΜΕΝΤΑ Ή ΔΥΟΣΜΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
200 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
300 ΓΡ. ΚΑΤΙΚΙ ΔΟΜΟΚΟΥ
120 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
2 Κ.Γ. ΒΑΝΙΛΙΑ ΥΓΡΗ
500 ΓΡ. ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ (ΧΤΥΠΗΜΕΝΗ ΣΕ ΣΑΝΤΙΓΙ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το χυμό πεπονιού με τη ζάχαρη, σε χαμηλή φωτιά, για 20-25 λεπτά, μέχρι να δέσει και να γίνει σιρόπι. Αφού κρυώσει, προσθέτουμε στο σιρόπι το λικέρ μαστίχας, την μέντα και ανακατεύουμε.
Κόβουμε το πεπόνι σε πολύ λεπτές φέτες και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το χυμό πεπονιού και το λικέρ μαστίχας και αφήνουμε τις φέτες πεπονιού να μαριναριστούν.
Για την κρέμα:
Χτυπάμε στο μίξερ το κατίκι Δομοκού, το φρέσκο τυρί κρέμα και την υγρή βανίλια, μέχρι να ομοιογενοποιηθούν και να γίνουν μια αφράτη κρέμα. Ενσωματώνουμε την σαντιγί στην κρέμα τυριού και ανακατεύουμε.
Σουρώνουμε το μαριναρισμένο πεπόνι. Στο χυμό της μαρινάδας βουτάμε ένα ένα, τα μπισκότα σαβαγιάρ, για λίγα δευτερόλεπτα και τα βάζουμε σε μια πιατέλα.
Προσθέτουμε σε κάθε μπισκότο την μαρμελάδα βατόμουρου, από πάνω βάζουμε την κρέμα, τις μαριναρισμένες φέτες πεπονιού και άλλη μια στρώση κρέμας. Από πάνω απλώνουμε άλλη μια στρώση από μπισκότα, την μαρμελάδα, την κρέμα, τις μαριναρισμένες φέτες πεπονιού και στολίζουμε με φυλλαράκια μέντας.
Περιχύνουμε με λίγο σιρόπι πεπονιού, πασπαλίζουμε με τριμμένους κόκκους ροζ πιπεριού και σερβίρουμε.