ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΚΥΜΙΝΟ, ΠΡΑΣΟ & ΠΕΤΙΜΕΖΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/04/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Δημήτρη Κοπαράνη

Ημερομηνία Προβολής: 4/4/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
    •    250 γρ. κιμά χοιρινό
    •    250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
    •    1 πράσο
    •    1 αβγό
    •    1 κ.σ. κύμινο
    •    1 κ.γ. κανέλλα
    •    ½ ματσ. μαϊντανό
    •    6 φύλλα δυόσμου
    •    1 κλων. φρέσκο θυμάρι
    •    2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
    •    Αλάτι
    •    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    •    Ελαιόλαδο Άλτις
Για τη σάλτσα:
    •    200 γρ. σπιτική ντομάτα Pummaro
    •    1 κλων. φρέσκο θυμάρι
    •    2 σφην. πετιμέζι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε μπλέντερ τα φύλλα μαϊντανού χωρίς τα κοτσάνια, το δυόσμο και το πράσο κομμένο σε ροδέλες, την κανέλα, το κύμινο, περίπου ½ φλ. ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα, που θα έχει την υφή και την πυκνότητα του πέστο.
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τον χοιρινό και το μοσχαρίσιο κιμά μαζί με το μείγμα μυρωδικών που φτιάξαμε, τη φρυγανιά και το αβγό και ζυμώνουμε καλά. Αν μας βγει πολύ αραιό το μείγμα προσθέτουμε λίγη παραπάνω φρυγανιά.
Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά κεφτεδάκια, τα περνάμε από λίγο αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Θέλουμε να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Δεν θέλουμε να ψηθούν κανονικά, τα θέλουμε μισομαγειρεμένα επειδή στη συνέχεια θα βράσουν και μέσα στη σάλτσα τους.
Μόλις μισοτηγανιστούν τα κεφτεδάκια ρίχνουμε στο τηγάνι το χυμό ντομάτας και το πετιμέζι και ανακατεύουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αν θέλουμε θυμάρι, και αφήνουμε τα κεφτεδάκια να μαγειρευτούν για περίπου 10 λεπτά.