ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 29/05/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Νίκη Μηταρέα
Hμέρα προβολής: 29/05/15 Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ. Arla Αυθεντικό Δανέζικο Κεφαλοτύρι
- 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
- 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
- 2 κ.σ. ροζέ ξηρό κρασί Αγιωργίτικο
- 2 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό με σύκο Kalamata Papadimitriou
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 ξύλο κανέλλας
- 1 φύλλο δάφνης
- 3 αποξηραμένα σύκα
- 1 κ.σ. κουκουνάρι
- 5 λευκά αμύγδαλα ανάλατα
- Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κεφαλοτύρι σε χοντρές φέτες και τις τοποθετούμε σε ένα πυρέξ. Στη συνέχεια τις ψήνουμε, στους 180 βαθμούς, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να κρατήσουν το σχήμα τους.
Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο, σωτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, για 2-3 λεπτά και αλατίζουμε.
Σβήνουμε με το ροζέ κρασί και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το βαλσαμικό ξίδι με σύκο, το μέλι, το ξύλο κανέλλας, τη δάφνη, τα αποξηραμένα σύκα, το κουκουνάρι, τα αμύγδαλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Καβουρδίζουμε σε ένα τηγάνι τους ξηρούς καρπούς, ξεχωριστά το κουκουνάρι από τα αμύγδαλα, ανακατεύοντας συνεχώς.
Αφαιρούμε από τη σάλτσα τη δάφνη και την κανέλλα.
Σερβίρουμε τις ψημένες φέτες κεφαλοτύρι με την κρασάτη σάλτσα κρεμμυδιού και πασπαλίζουμε με τους ξηρούς καρπούς.