ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΟΥΖΟ & ΠΑΓΩΤΟ ΦΡΑΟΥΛΑ – ΜΑΡΕΓΚΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/06/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό

Ημέρα προβολής 24/06/2014.

ΥΛΙΚΑ
Για 8 άτομα

Για την ινδοκαρυδόπιτα:

  • 250 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 3 κρόκους
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 100 γρ. ούζο
  • 200 γρ. ινδοκάρυδο
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανιλίνες
  • 3 ασπράδια


Για το σιρόπι:

  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. νερό
  • 2 κ.σ. γλυκόζη
  • Φλούδα & χυμό από 1 λεμόνι
  • 100 γρ. ούζο

Για το σερβίρισμα:

  • Ινδοκάρυδο
  • Τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • Παγωτό Φράουλα – Μαρέγκα Carte D’or  

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την ινδοκαρυδόπιτα
:
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν κρέμα.
Προσθέτουμε τους κρόκους έναν-έναν, μέχρι να ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά.
Στη συνέχεια  ρίχνουμε το γιαούρτι, το ούζο και το ινδοκάρυδο και συνεχίζουμε  να χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικν πάουντερ, τις βανιλίνες κοσκινισμένα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με τη βοήθεια μιας πλαστικής κουτάλας.
Τέλος, χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την προσθέτουμε σε 2 δόσεις μέσα στο υπόλοιπο μείγμα, συνεχίζοντας να ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις, μέχρι να γίνει ένα αφράτο ομοιόμορφο μείγμα.
Αλείφουμε με μαργαρίνη και αλευρώνουμε ένα ταψί διαστάσεων 34×23εκ. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
Ψήνουμε για 40-45 λεπτά περίπου, στους 180 βαθμούς, μέχρι να φουσκώσει και να βγαίνει στεγνό το μαχαίρι όταν το βάζουμε στο κέντρο του κέικ.
Αφήνουμε  το κέικ να κρυώσει εντελώς.

Για το σιρόπι:
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη, τη γλυκόζη, τον γλυκάνισο, τη φλούδα και το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να βράσει, για 5 λεπτά, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ούζο.
Σιροπιάζουμε  το κρύο γλυκό με το καυτό σιρόπι.
Αφήνουμε το γλυκό να απορροφήσει, σιγά-σιγά, το σιρόπι και να κρυώσει εντελώς.

Για το σερβίρισμα:
Σερβίρουμε την ινδοκαρυδόπιτα. Πασπαλίζουμε από πάνω με ινδοκάρυδο, τριμμένο μοσχοκάρυδο, λουλούδια και προσθέτουμε παγωτό.