ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΥΓΡΟ ΚΕΙΚ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ & ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ (BARCELONA)

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 20/12/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Chef Ιωάννα Χαλμούκη

Hμέρα προβολής 20/12/13. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

  • 270 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 150 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
  • 4 αβγά
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. φουντούκια
  • 120 γρ. φιστικοβούτυρο Calve Απαλό
  • 100 γρ. μαρμελάδα φρούτα του δάσους
  • Ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε τη σοκολάτα με μαργαρίνη με βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη. Όταν αφρατέψουν, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά με το χέρι, για να ενωθούν τα δύο μείγματα. Τρίβουμε τα φουντούκια, τα προσθέτουμε στο μείγμα του κέικ και ανακατεύουμε ξανά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε δύο φόρμες και μοιράζουμε στα δύο το μείγμα του κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 15 λεπτά. Βγάζουμε τις φόρμες από το φούρνο, τις αφήνουμε να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε. Αλείφουμε με  φυστικοβούτυρο το ένα παντεσπάνι σε όλη την επιφάνεια, από πάνω αλείφουμε με τη μαρμελάδα και σκεπάζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι. Για διακόσμηση, τοποθετούμε στην επιφάνεια του κέικ ένα χαρτάκι για γλυκά, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, για να βγει το αποτύπωμα της δαντέλας στο κέικ.