ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/02/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό τον Δημήτρη Παπαζυμούρη
Ημέρα προβολής 03/02/15. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για 6 άτομα
- 6 λουκάνικα Φράνκα Ifantis
- 6 ψωμάκια για hot dog
Για το τσάτνεϊ:
- 800 γρ. αποφλοιωμένες ντομάτες ή κονκασέ
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελ. σκόρδο
- 1 κόκκινη ή πράσινη μικρή καυτερή πιπεριά
- 200 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
- 200 γρ. ζάχαρη
- 30 γρ. κάππαρη
- 30 γρ. αγγουράκι τουρσί
- 3-4 κλων. φρέσκο κόλιανδρο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το τσάτνεϊ :
Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά.
Σωτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο λιωμένο και την καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη, ανακατεύοντας μέχρι να μαραθούν, για 4-5 λεπτά.
Προσθέτoυμε τις αποφλοιωμένες ντομάτες ψιλοκομμένες και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το ξίδι, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για περίπου μισή ώρα, μέχρι να μειωθούν τα υγρά και να γίνει σαν μαρμελάδα ντομάτας.
Αφού μαγειρευτεί, προσθέτουμε το αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο, την κάππαρη ξεβγαλμένη και στραγγισμένη και τον φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο. Αφήνουμε το τσάτνεϊ να κρυώσει και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Για τα hot dog:
Βράζουμε τα λουκάνικα σε ένα κατσαρολάκι με νερό.
Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση. Βάζουμε ένα λουκάνικο σε κάθε ψωμάκι, προσθέτουμε το τσάτνεϊ και σερβίρουμε.