ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 31/10/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Ελένη Ψυχούλη
Ημερομηνία προβολής 31/10/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
Για τον γύρο:
- 1 στήθος φιλέτο ή 3 μπουτάκια χωρίς κόκκαλο
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
- 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
- 1 κ.σ. μουστάρδα HELLMANN’S
- 1 κ.γ. ρίγανη
- Αλάτι
Για τη σος:
- 1 κ.σ. γιαούρτι
- Χυμό από ½ λεμόνι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
- 1 κ.σ. μουστάρδα HELLMANN’S
- 1 κ.γ. μαγιονέζα HELLMANN”S LIGHT
- Αλάτι-πιπέρι
- 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
Για το σερβίρισμα:
- 1 κρεμμύδι
- 1 ντομάτα
- Μαϊντανό
- Πίτες για σουβλάκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για να κόψουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες, το αφήνουμε στη κατάψυξη για ½ ώρα περίπου και ξεκινάμε το κόψιμο όσο το κοτόπουλο είναι παγωμένο. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το μείγμα μπαχαρικών, τη ρίγανη και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 1 ώρα, αν δεν έχουμε χρόνο μπορεί να ψηθεί και κατευθείαν. Το ψήνουμε για 10 λεπτά στο Actifry.
Για να ψήσουμε τις πίτες, απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα που έχουμε βρέξει καλά με νερό σε ένα ταψί, αλατίζουμε τις πίτες, τις απλώνουμε πάνω στη λαδόκολλα και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Για να φτιάξουμε τη σος, ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το λεμόνι, το λάδι, τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, αλάτι – πιπέρι και πάπρικα.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τη ντομάτα και το μαϊντανό και τα ανακατεύουμε όλα μαζί σε ένα μπολ. Για να τυλίξουμε τα σουβλάκια μας παίρνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα, βάζουμε την πίτα στο κέντρο, βάζουμε στη μέση της πίτας το κοτόπουλο, στο πλάι του τα ψιλοκομμένα λαχανικά, από πάνω τη σος και πασπαλίζουμε με πάπρικα. Τυλίγουμε και καλή όρεξη!